Ha a nyugdíjasnak a nyugdíja mellett keletkezik jövedelme, akkor nem vonnak pénzbeni egészségbiztosítási járulékot, sem munkaerőpiaci járulékot tőle. A kifizető ugyanúgy megfizeti a vállalkozást...
Ajánlott oldalak
www.vilagkiallitas.hu
100 nap van hátra a világkiállítás megnyitásáig
Január 21-én a 2010-es Shanghaji Expó megnyitásáig már csak 100 nap van hátra. Ez alkalomból a mai napon Shanghajban rendezvényt szervezték, melyen nagyszabású műsorok kerültek színpadra.

A közel 7 éves, alapos előkészületek meghozzák gyümölcsüket, az expóhoz kapcsolódó összes munka rendben halad.

A szervezők ígéretet tettek arra, hogy a következő 100 napban minden szükséges előkészületet elvégeznek annak érdekében, hogy egy fantasztikus, sikeres és felejthetetlen világkiállítás legyen a sanghaji.

A január 21-ei rendezvényen Jia Qinglin, a kínai Népi Politikai Tanácskozó Testület Országos Bizottságának elnöke így nyilatkozott: Kína garantálja, hogy a Sanghaji Expó sikerekben gazdag, remekbe szabott lesz, és mély nyomot hagy majd a látogatókban.

„Ma csak 100 nap van hátra a Sanghaji Expó megnyitásáig. Ebből a fontos alkalomból ünnepélyes keretek között tartjuk mai rendezvényünket, melyen a kínai kormány hivatalosan is kifejezi elszántságát és bizalmát az expó sikere iránt. Felszólítjuk a kínai lakosság széles rétegeit, közösségeit, hogy teljes erőbedobással, egységben és alaposan végezzék el az előkészítő munkálatot."

Yu Zhengsheng, a Kínai Kommunista Párt Sanghaji Bizottságának titkára a rendezvényen beszámolt arról, hogy eddig több mint 240 ország és nemzetközi szervezet erősítette meg részvételét a világkiállításon, az expóparkban rendben folyik az infrastruktúra kiépítése. Számos konferenciát is tartanak majd, melyeket szintén nagy alapossággal készítenek elő. A közlekedési és biztonsági szolgáltatások terén is sok új megoldással készülnek a szervezők, mellyel egyértelműen nő a Sanghaji Expó nemzetközi imázsa.

A világkiállítás a kínaiak mindennapi életébe is beszivárog. Sanghajban a nagy utakon és a kisebb utcákon mindenütt látható az expó emblémája, a Haibao. Sok sanghaji lakónegyedben elkezdtek angolul tanulni.

A szegény, fejlődő országok részvételének megsegítésére a kínai kormány külön 100 millió dollárt költött. Omar Mapuri, Tanzánia kínai nagykövete szerint az anyagi segítség nagy jelentőséggel bír országa számára. Mint nyilatkozta:

„Hálásan köszönjük a kínai kormány által nyújtott segélyt, ez óriási segítséget jelent a világkiállításon való részvételünkhöz. A pénz elköltését ráadásul az utolsó fillérig mi határozhatjuk meg."

A mai rendezvényen Jia Qinglin azt is kijelentette, hogy a magas színvonalú előkészítő munkákkal Kínának egy célja van: egy békés, kellemes, családias hangulatú világkiállítás megrendezése.

Tudj meg többet a világkiállításról a  www.vilagkiallitas.hu weblapon!

Tetszett? Ossza meg a cikket!
Hozzászólások : 100 nap van hátra a világkiállítás megnyitásáig
Hozzászólások száma: 0 db

 
2021 Copyright © Sikeres.hu 3.1 - Epicenter Market Limited.